Een bouwkundige keuring Amsterdam voordat je een woning koopt

Als jij van plan bent om een woning te kopen, dan is het eigenlijk altijd verstandig om een bouwkundige keuring Amsterdam uit te laten voeren. Tenzij jij een bouwkundig ingenieur bent, kan een specialist gebreken en problemen opmerken die jij anders over het hoofd zou hebben gezien. Een bouwkundige keuring kan op verschillende momenten tijdens het koopproces worden uitgevoerd en aan het einde krijg je een rapport waarin exact vermeld staat wat er is aangetroffen en wat er gedaan moet worden. Het uitvoeren van een bouwkundige keuring Amsterdam heeft voor jou als koper een aantal belangrijke doeleinden.

Wat is een bouwkundige keuring Amsterdam?

Tijdens een bouwkundige keuring inspecteert een bouwkundig ingenieur alle bouw- en installatietechnische aspecten van een woning. Dit zijn de zaken die waarneembaar zijn en daar is de ingenieur een specialist in. Hij of zij bekijkt dan vele aspecten van de woning, waaronder de kelder, de fundering, de trappen, het kitwerk, de kozijnen, de riolering, het sanitair, de keuken en de verwarming. Daarna zal de ingenieur een rapport opstellen met de gevonden gebreken. Het is dus mogelijk dat de bouwkundige keuring Amsterdam jou als koper bewust maakt van een groot gebrek dat jij en zelfs de koper niet hadden opgemerkt.

Wat kun je met dit rapport?

Ben jij degene die de woning wil kopen, dan laat je de bouwkundige keuring Amsterdam het beste zo vroeg mogelijk uitvoeren. Dat is dus als je een woning hebt gevonden waar je een bod op zou willen uitbrengen. Het rapport dat je krijgt kun je gebruiken tijdens verschillende momenten in het proces.

  • Door de gebreken goed in kaart te brengen kun je beoordelen of de prijs die gevraagd wordt realistisch is. Eventueel ben je in staat om minder te bieden en dus financieel je voordeel te doen.
  • Dat maakt het rapport een handig document om je onderhandelingen kracht bij te zetten.
  • Sommige hypotheekverstrekkers vragen ook om dit rapport en het kan dus zijn dat je het nodig hebt om een hypotheek te krijgen.

Het berekenen van de kosten

Een ander punt waarmee een bouwkundige keuring Amsterdam je kan helpen is het berekenen van de kosten in de toekomst. Gebreken die worden aangetoond hoeven misschien nu nog niet verholpen te worden, maar er komt een tijd dat je daar wat aan moet doen. Met het rapport maak je een berekening van de onderhoudskosten van de woning en hoeveel je er in moet gaan investeren in de toekomst. Het heeft dus niet alleen invloed op de prijs die je nu betaalt, maar het geeft ook inzicht in de kosten op de lange termijn.

Een bouwkundige keuring Amsterdam voor verkopers

Het zijn meestal de kopers die de bouwkundige keuring Amsterdam uit laten voeren, maar ook verkopers hebben hier baat bij. Kun je je kopers direct inzicht geven in de staat van de woning, dan kan je door open kaart te spelen de verkoop versnellen. Jij komt over als eerlijk en betrouwbaar en dat overtuigt kopers om de koop door te zetten. Kijk voor meer informatie op https://www.schippers-bouwconsult.nl/.