Een glazen eettafel, een interessante keuze of niet?

Het materiaal waaruit je eettafel wordt vervaardigd is ongelofelijk belangrijk. Allereerst is het zo dat mensen bij het uitkiezen van het materiaal voor hun eettafel vooral kijken naar de uitstraling waarover ze beschikt. Dat lijkt logisch, maar eigenlijk zou je aandacht in eerste instantie vooral moeten uitgaan naar de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Een eettafel wordt namelijk in de praktijk behoorlijk intensief gebruikt waardoor de kans bestaat dat ze al snel sporen van slijtage gaat vertonen. De keuze voor een glazen eettafel kan dan ook het overwegen waard zijn. Niet alleen ziet een dergelijke eettafel er geweldig mooi uit, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat ze doorgaans over een zeer lange levensduur beschikt. Zo sla je met jouw nieuwe eettafel twee vliegen in één klap!

            Wat zijn de voordelen van een glazen eettafel?

Het aanschaffen van een eettafel voor in de keuken is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dat is te wijten aan de interessante voordelen waar je bij het kopen van zo’n tafel op kan rekenen. Wat dit betreft kan je rekening houden met deze voordelen:

  1. Een eettafel kan je in elke stijl van interieur plaatsen;
  2. Een eettafel van glas creëert een ruimere indruk in een kleine keuken;
  3. Glazen eettafels zijn doorgaans vervaardigd uit getemperd glas;
  4. Op deze eettafel zal je nooit kringen zien, want het vocht kan het glas niet in;
  5. Een glazen eettafel (zonder krassen) is zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk;

Overweeg jij dus met andere woorden om een nieuwe eettafel te kopen voor in jouw keuken? Dan zou je zeker en vast het gebruik van een glazen exemplaar kunnen overwegen!

            Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Ren na het lezen van de bovenstaande voordelen nog niet meteen naar de winkel om je glazen eettafel te bestellen. Voordat je dit doet dien je ook te weten dat er enkele nadelen bestaan waar je mee kan worden geconfronteerd. In eerste instantie is het zo dat glas soms wordt omschreven als een enigszins koud materiaal. Dat geldt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het gebruik er van. Inderdaad, wanneer je, je armen op de eettafel plaatst zal je kunnen vaststellen dat het glas wat frisjes kan aanvoelen. Dit is een nadeel dat je in de praktijk heel wat minder hebt wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een houten eettafel.

Een ander nadeel heeft betrekking tot het feit dat je altijd verplicht bent om te kiezen  voor het meest optimale glas. Lang niet elke glassoort is dan ook geschikt om te gebruiken in je eettafel, integendeel. Voor deze eettafel geldt dan ook dat het uitermate belangrijk is dat er gebruik wordt gemaakt van glas dat niet snel krast. Een aantal krassen kunnen niet alleen al snel het uitzicht van je eettafel negatief beïnvloeden, daarnaast bestaat ook het risico dat bijvoorbeeld kruimels of vuil er zich in gaan manifesteren en dat is uiteraard niet bepaald hygiënisch te noemen. Het mag dan ook duidelijk zijn, hou bij het aanschaffen van een glazen eettafel altijd nadrukkelijk rekening met het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt.