Verhuizen in Amsterdam? Gebruik een verhuislift.

Wanneer je naar Amsterdam verhuist, zal dat waarschijnlijk wel een appartement zijn op een bovenverdieping. Normaal brengt een verhuizing veel stress met zich mee en dat zal voor een verhuizing naar de bovenverdieping zeker niet minder zijn. Je moet eerst gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wil je meubels en dergelijke zelf verhuizen dan is dat mogelijk, maar ook dan heb je een goede voorbereiding nodig. Kun je de meubels die je hebt zelf naar boven dragen? Kan dat via de lift of trappenhuis? In veel gevallen zijn de trappenhuizen te smal en de lift te klein. Dan heb je in principe maar een mogelijkheid en dat is verhuizen door gebruik te maken van een verhuislift. Wanneer je een verhuislift kunt gebruiken dan kunnen je meubels en verhuisdozen met de lift naar boven worden gebracht. Je kunt zo’n verhuislift huren, maar daar zijn wel regels aan verbonden.

Regels om een verhuislift te kunnen gebruiken.

In veel gemeentes mag je niet zonder een vergunning een verhuislift gebruiken om te verhuizen. In drukke straten waar veel voetgangers lopen of auto’s rijden, heb je altijd een vergunning nodig. Ga dus geen verhuislift gebruiken zonder eerst inlichtingen te hebben ingewonnen.

De ruimte tussen de verhuislift en de muur moet voldoende zijn, maar nooit meer dan 7 meter. Tijdens het verhuizen moet een verhuislift stevig opgesteld staan. De hoek die de lift mag hebben is tussen de 35 en 85 graden. De verhuislift moet zo worden opgesteld dat hij bij balkon of raam kan komen waar de meubels en verhuisdozen door naar binnen kunnen.

Ook de grootte van de plaats waar de verhuislift opgesteld wordt, moet voldoende zijn. De ruimte waar hij opgesteld wordt moet een grootte hebben van 8 x 4,5 meter. Dat is ongeveer 1,5 parkeerplaats.
Op de verhuislift staat hoe zwaar de vracht op het plateau maximaal mag zijn. Daar mag je niet boven komen om ongelukken te voorkomen.

Je kunt zelf de verhuislift bedienen als je hem huurt. Het is handiger om er de bediende bij te huren. Hij weet uit ervaring goed het plateau van de lift beladen moet worden. Op die manier zullen er geen ongelukken gebeuren. Vraag ook hulp bij je vrienden en kennissen, want vele handen maken licht werk.

Tags: