Voor- en nadelen van een composiet schutting in Almere

Ben jij op zoek naar een schutting in Almere? Er zijn veel aanbieders in de buurt die ook omheiningen van composiet aanbieden. Het materiaal composiet is razend populair voor gebruik in omheiningen. Wat is er zo speciaal aan dit materiaal? Zitten er ook nadelen of risico’s aan verbonden. Voordat je een composiet schutting in Almere gaat aanschaffen, kijk dan eerst naar de voor- en nadelen die hieronder beschreven staan.

Immuun voor de zon

Composiet vergt zeer weinig onderhoud. Dit materiaal is namelijk zo goed als immuun voor zonlicht. De tuinomheining hoeft dan ook niet geolied of gebeitst te worden. Verkleuring door de zon zal nauwelijks plaatsvinden. Licht verkleuring over een lange tijdperiode kan voorkomen, maar bij goed kwaliteit composiet zal dit effect zeer beperkt blijven.

Zeer duurzaam

Composiet gaat zeer lang mee zonder dat er tekenen van schade te zien zijn. Dit materiaal zal nooit scheuren of barsten. Aangezien het anorganisch materiaal is, zal het ook niet gaan rotten zodra het heel nat wordt. Composiet is waterbestendig.

Milieuvriendelijk

Het aanschaffen van een composiet schutting in Almere is ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Ongeremde houtkap is een enorm milieuprobleem. Door gebruik te maken van composiet stimuleer je deze praktijken niet. Daarnaast kan composiet hergebruikt worden. Nadat je er klaar mee bent, wordt het gewoon gerecycled.

Nep

Een nadeel van composiet is dat het een neppe uitstraling kan hebben. Je kan hout er heel goed mee imiteren, maar het verschil zal altijd zichtbaar blijven als je dichterbij de omheining staat. Op een afstand is composiet echter niet te onderscheiden van het echte werk.

Temperatuur

Het laatste wat je moet weten voor je een composiet schutting aanschaft in Almere is dat composiet temperatuurgevoelig is. Onder invloed van hoge en lage temperaturen bestaat het risico dat de omheining kromtrekt.