Voor iedereen een mondkapje

De landelijke maatregelen tegen het coronavirus zijn weer aangescherpt en dat betekent dat ook het mondkapje in het openbaar vervoer nog wel even zal blijven bestaan. Dat is maar goed ook, want in de bus, trein, tram of metro is het onmogelijk om afstand te houden en de overdracht van het virus tegen te gaan. Je kunt er dus op rekenen dat je in het openbaar vervoer de komende tijd gebruik moet blijven maken van niet-medische mondkapjes. Deze kun je kopen, of online bestellen. Er zijn verschillende soorten niet-medische mondkapjes te koop voor verschillende situaties. De onderstaande informatie helpt je bij het vinden van het beste mondkapje voor jou.

Je wilt een mondkapje voor een eenmalige reis

Als je niet erg vaak met het openbaar vervoer reist en eigenlijk alleen een mondkapje nodig hebt voor een eenmalige reis, dan is het het voordeligste en gemakkelijkste om een wegwerp kapje te kopen. Dit zijn papieren mondkapjes die je in de prullenbak gooit als je het voertuig uitstapt. Je koopt ze in kleine verpakkingen op het station, in de drogisterij, bij sommige supermarkten of online. Je hebt voor de heenreis een mondkapje nodig en voor de terugreis. Ga je eerst van A naar B en daarna van B naar A, dan heb je dus twee mondkapjes nodig. Reis je tussendoor nog een keer van B naar C en daarna van C weer terug naar A, dan zal je drie mondkapjes moeten kopen.

Je reist regelmatig met het openbaar vervoer

Dankzij mondkapjes kan het openbaar vervoer open blijven en dat is natuurlijk in een situatie zoals deze erg fijn. Reis je regelmatig met het openbaar vervoer, dan is het beter om stoffen mondkapjes aan te schaffen. Dit zijn kapjes die je kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken. Je vindt ze in dezelfde winkels en online. Ook hier heb je per reis een mondkapje nodig, maar gooi je hem als je uitstapt niet weg. Je doet hem in een luchtdicht tasje, wast hem thuis op 60 graden en zonder wasverzachter en kunt hem daarna opnieuw gebruiken. Het leuke van stoffen mondkapjes is dat je deze zelf mag maken. Ook zijn ze te krijgen in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen, dus je kunt modieus het openbaar vervoer in stappen.

Je wilt reizen met extra bescherming

Niet-medische mondkapjes zorgen ervoor dat iemand die het virus heeft deze niet kan overdragen. Door een mondkapje te dragen bescherm jij dus anderen en de andere reizigers beschermen jou. Wil je toch wat extra zekerheid, dan zijn er niet-medische mondkapjes die het virus ook bij je weghouden. Deze zijn uitgerust met extra filters. Je vindt deze mondkapjes in wegwerp vorm, maar ook als wasbare stoffen exemplaren. De filters zijn eventueel los te koop en wasbaar. Je doet ze dan in het vakje van je stoffen mondkapje wanneer je meer zekerheid wilt. Koop geen medische mondkapjes, want deze moeten op voorraad blijven voor mensen die dagelijks met corona pati├źnten werken. Niet-medische mondkapjes met filter zijn dan een uitstekend alternatief.

Tags: