Wat zijn sociaal raadslieden Amsterdam?

Het invullen van formulieren lastig, weet je niet goed waar je terecht kunt of ben je op zoek naar antwoorden over je hulpvraag. Sociaal raadslieden kunnen je hier prima bij helpen en begeleiden je tot het laatste moment. Goede antwoorden en informatie komt iedereen ten goede.

De sociaal raadslieden Amsterdam kunnen je helpen met eenvoudige hulpvragen maar ook met het invullen van een bezwaar of helpen bij aanvragen indienen. Er zijn heel veel mogelijkheden waarbij een raadslid je echt op weg kan helpen en het verschil kan maken. Ze zijn er dan ook voor de burger die hulp nodig hebt. Wanneer je een sociaal raadslid wilt vinden kun je op de sociale kaart van Amsterdam kijken. Je vindt hierop alle informatie waar je naar zoekt en hoe je er gebruik van kunt maken. Zo ben jij verzekerd van sociaal juridische hulp.

Door gebruik te maken van een sociaal raadslid krijg je hulp bij het schrijven van brieven of het aantekenen en invullen van bezwaarschriften. Het neemt de drempel weg omdat het dus relatief eenvoudig te bereiken en beschikbaar is.

Over de voorschool Amsterdam

Je gunt kinderen een goede start. Daarvoor is de Voorschol Amsterdam een uitstekende oplossing. Dankzij de voorschool kunnen kinderen tussen de 2 en 4 jaar spelenderwijs leren wat school is. Het maakt de overstap naar een de eerste groep, speciaal onderwijs of een andere schoolvoorziening minder ingrijpend. Ook leren de kinderen sneller omdat ze in het contact komen met leeftijdgenoten.

Voor de voorschool Amsterdam kom je niet zomaar in aanmerking. De arts van een bij de regio betrokken kindercentrum bepaald uiteindelijk de indicatie die een kind krijgt als deze rond de 18 maanden oud is.

Er zijn zeer goede ervaringen met de voorschool. Het effect op kinderen die in de ontwikkeling iets achterlopen is bijzonder goed. De kinderen krijgen op deze manier de kans om helemaal bij te spijkeren en gedurende de voorschool op niveau te komen zonder dat dit een te zware belasting op het kind is.

Maak een afspraak en bespreek ook de mogelijkheden voor een Voorschool Amsterdam.