Werk vinden naast je studie in Amsterdam

Studeren in Amsterdam is erg populair onder de jongeren. Naast de MBO en HBO scholen zorgen ook de toonaangevende universiteiten UvA en VU voor de nodige toestroom van jongeren naar de hoofdstad. Aangezien de vraag naar kamers onder de jongeren het aanbod overstijgt zijn de huurprijzen de afgelopen jaren flink gestegen en moeten veel studenten op zoek naar bijbanen in Amsterdam.

Daar waar de toelatingseisen van de opleidingen en de kamernood in Amsterdam als een drempel kunnen worden gezien, zijn er genoeg banen te vinden in de stad. Dit is te zien aan de overvloed van winkel vacatures in Amsterdam. De studenten die wat verder zijn in hun studieloopbaan hebben bovendien volop mogelijkheden om de eerste stappen te maken van hun professionele carrière. Er is een groot aanbod aan vacatures voor studenten die willen stagelopen in Amsterdam en de nabije omgeving.

Ben je van plan om te gaan studeren in Amsterdam? Begin op tijd met het zoeken naar een kamer. Uit de praktijk blijkt dat dit een lastig proces is en kan bovendien een storende invloed hebben op je studie. Met de juiste instelling volgt de rest zonder al teveel moeite.