Zo kies je de juiste advocaat

Veel van ons hebben niet vaak een advocaat nodig. Daarom kan het lastig zijn om een goede advocaat in Amsterdam te vinden wanneer je er wel een nodig hebt. In deze blog kan je daarom lezen waar je allemaal rekening mee dient te houden wanneer je op zoek gaat naar een goede advocaat. 

Expertise

Het rechtssysteem is zo uitgebreid, dat het voor één persoon bijna onmogelijk is om kennis van alle mogelijke wetten te hebben. Daarom zijn advocaten vaak gespecialiseerd in een bepaalde tak van het recht. Zo zijn er bijvoorbeeld advocaten die zich specialiseren in letselschade, familierecht, arbeidsrecht of erfrecht. Je dient dus een advocaat te kiezen die verstand heeft van de zaak in kwestie. Daarnaast geldt ook dat des te langer een advocaat z’n vak uitoefent, des te meer ervaring hij heeft en hoe beter hij dus in z’n vak is. Voor een erg complexe zaak kan je dus het best een ervaren advocaat in dienst nemen.

Een klik

Daarnaast is het belangrijk dat je op persoonlijk niveau een klik hebt met je advocaat. Meestal zal je namelijk uiterst persoonlijke zaken zoals bedrijfsvoering of zelfs emoties met je advocaat bespreken. Daarnaast is er ook sprake van conflict met de tegenpartij. Dan is het fijn als je een goede relatie met je advocaat hebt en jullie elkaar kunnen vertrouwen. Het is echter ook belangrijk dat je een advocaat kiest die ten alle tijden professioneel blijft, anders kan dit zijn of haar vermogen om zijn werk te doen beïnvloeden. 

Prijs

Het inhuren van een advocaat is nooit goedkoop, maar de prijzen kunnen enorm uiteen lopen. De prijs is afhankelijk van de kennis en ervaring van de advocaat, maar soms ook van de naam van het kantoor waar de advocaat aan is verbonden. Daarnaast wordt voor complexere zaken natuurlijk meer gevraagd dan voor een simpele case, omdat daar meer tijd in gaat zitten.

Tags: