Brommerverzekering afsluiten? Hier rekening mee houden!

Heel veel mensen vinden het fijn om met een brommer te rijden. Naast de auto is de brommer dan ook razend populair. Op het moment dat u ook een brommer wenst aan te schaffen zijn er verschillende zaken waar u rekening mee zult willen houden. In eerste instantie zult u natuurlijk op zoek willen gaan naar een brommer die perfect in lijn ligt met de door u vooropgestelde verwachtingen. Dat is echter niet alles. Eenmaal u deze brommer heeft gevonden zult u namelijk ook nog een passende verzekering moeten afsluiten. Dit lijkt een eenvoudige keuze te zijn, maar in de praktijk wil dat nog wel eens tegenvallen. Voordat u een bepaalde brommerverzekering afsluit is het dan ook absoluut een aanrader om even grondig de informatie door te nemen welke op deze pagina is terug te vinden.

1.) De aankoopwaarde van de brommer

Een belangrijke factor welke in overweging dient te worden genomen bij het afsluiten van een bepaalde brommerverzekering is de aankoopwaarde waar de brommer over beschikt. Is er sprake van een grote waarde? Dan zult u er meer dan waarschijnlijk de voorkeur aan geven om een allrisk verzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering biedt dan ook verschillende dekkingen aan waar u bij de WA-verzekering alleen maar van kunt dromen, namelijk:

  1. De eigen schade welke is veroorzaakt aan de brommer;
  2. De financiële schade als gevolg van het stelen van de brommer;
  3. Schade door storm of bijvoorbeeld het omwaaien van de brommer;
  4. Schade als gevolg van een aanrijding met een dier;
  5. Schade welke is veroorzaakt door brand of hagel;

Vaak is het bij een allrisk brommerverzekering ook zo dat er wordt gezorgd voor een vervangend voertuig bij schade aan de brommer. Ook dit is natuurlijk erg interessant. De kosten voor een vervangende brommer kunnen in de praktijk immers al snel flink oplopen.

2.) Betreft het een nieuwe of tweedehandse brommer?

Los van het aankoopbedrag dient er ook te worden gekeken naar de staat van de brommer. Heeft u de brommer nieuw of tweedehands aangekocht? Wanneer het gaat om een nieuwe brommer waar een stevige aankoopprijs mee is gemoeid is de kans ook bestaande dat u er voor heeft gekozen om een lening af te sluiten. Is dat het geval? Dan dient u goed te kijken naar de vooropgestelde voorwaarden voor wat het krediet in kwestie betreft. Het is immers mogelijk dat de kredietverstrekker u verplicht om gedurende de looptijd van de kredietovereenkomst een allrisk verzekering af te sluiten. Dit is echter niet altijd het geval.

3.) Het beschikbare budget voor de brommerverzekering

Tot slot spreekt het voor zich dat er ook rekening moet worden gehouden met het budget dat u beschikbaar heeft voor het afsluiten van een brommerverzekering. Dit is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. U heeft wellicht net een behoorlijke investering gedaan in uw brommer waardoor het perfect mogelijk is dat de beschikbare financiële middelen even wat beperkter zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel de uiteindelijke keuze van uw brommerverzekering beïnvloeden. Heeft u slechts een beperkt budget voor handen? Dan is de keuze voor de WA-verzekering wellicht voor de hand liggend. Bij een grotere hoeveelheid aan financiële middelen is de allrisk verzekering van Diks dan wellicht weer de beste keuze.