De hondenverzekering

Het is net als onze eigen verzekering; je hebt een basis- en een aanvullende verzekering en betaalt een eigen risico. We hebben het in dit geval over hondenverzekering, eigenlijk een must voor elke hondenbezitter die financiële verrassingen het liefst wil vermijden. Want stel dat je hond aangereden wordt en een aantal ingrijpende behandelingen moet ondergaan. In dat geval kunnen de kosten namelijk heel hoog oplopen.

Medische kosten

De meeste mensen staan er niet meteen bij stil als ze een hond nemen, maar vroeger of later komen er medische kosten om de hoek kijken. En die kunnen soms heel snel hoog oplopen. Stel je maar eens voor dat je hond aangereden wordt of tijdens je vakantie ergens ver weg in het buitenland ineens heel erg ziek wordt en behandeld moet worden. Zeker in het buitenland kunnen de kosten oplopen tot wel duizenden euro’s, en dan moet je vakantie dus nog beginnen. Met het afsluiten van een hondenverzekering ben je gedekt tegen de medische kosten en voor de kosten die je maakt als je hond behandeld moet worden na een ongeluk.

Aanvullende verzekering

Je sluit een basis hondenverzekering af maar kunt daarnaast kiezen voor een aanvullende verzekering. Dat beslis je zelf. Daarnaast krijg je te maken met een eigen risico. Hoe hoog dat eigen risico is, bepaal je vaak zelf. Weet dan wel dat hoe lager je het bedrag maakt, hoe meer premie je per maand je betaalt. Andersom betaal je minder per maand als je het eigen risico verhoogt. Sluit je een hondenverzekering af, dan ben je in de meeste gevallen gedekt voor behandelingen aan onder meer de ellebogen en heupen, narcose, euthanasie, castratie, ontstekingen aan de baarmoeder, botbreuken, losse knieschijf, nekhernia en de cocktailprik.

Hoe hoog is de premie?

Het ligt aan de verzekeraar en aan het pakket dat je afsluit wat je per maand aan premie betaalt. Daarnaast spelen andere factoren een rol bij het bepalen van de hoogte van de premie. Zo spelen het geslacht van je hond, de leeftijd, het ras en het aantal kilo’s dat je hond weegt een voorname rol bij de berekening van de premie.

Ras en geslacht

Zo is een teef duurder in de verzekering dan een reu vanwege het feit dat een teef vaker aandoeningen en ziektes heeft in vergelijking met een reu. Ook is een zwaardere hond duurder dan een lichtere hond vanwege de verhoogde kans op onder meer botbreuken en speelt ook het ras een rol. Er zijn namelijk rassen die heel moeilijk te behandelen zijn en daarom duurder in de verzekering zijn. Dus behalve de verzekeraar en het pakket spelen ook deze zaken een belangrijke rol voor het bepalen van de hoogte van de premie.

Behandelingen

Hoe dan ook; het afsluiten van een hondenverzekering is het beste wat je als hondenbezitter kunt doen. Het voorkomt dat je voor financiële verrassingen komt te staan en bovendien kun je de hond dan altijd de behandelingen geven die het nodig is. Want je moet er niet aan denken dat je hond medische hulp behoeft en jij er het geld niet voor hebt.